четвъртък, 28 януари 2010 г.

Иван Юруков в главна роля в една от двете първи за новия сезон постановки на Народен театър "Иван Вазов" "Мизантроп" по Молиер


Премиера: 28-и февруари.
В останалите роли: Илияна Коджабашева, Сава Драгунчев, Христо Терзиев, Калин Яворов, Цветомира Даскалова.
Постановка: Росица Обрешкова.

"Създадена през 1666 г., „Мизантроп" е една от прочутите „високи" комедии на Жан-Батист Молиер, заедно с „Тартюф" и „Дон Жуан". И тук зад бляскавото остроумие и унищожителната ирония ударите на комедиографа преследват неизтребими пороци като лицемерието, себелюбието, кариеризма, ласкателството и притворството. На самата неуловима граница между забавното и сериозното влюбеният Алцест жертва дори любовта си, защото повече от всичко не може да понася фалша на светското общество. Само Молиер в своята епоха е в състояние да свърже дълбоките проблеми на морала и фарсовата шега, възвишеното и площадното, за да сътвори една творба за вечен прочит."

неделя, 10 януари 2010 г.

"ЛОРА" * Laura * - A Short Мovie by Ivan Yurukov



Любовта се казва "Лора"
Филмът "Лора" печели наградата за най- добър късометражен филм през 2007 година на фестивала "Любовта е всичко". "Лора" дебютен за Иван Юруков, е предпочетен от критичното жури в състав доц. Румен Бостанджиев, Правда Кирова, представители на партньорите и организаторите от PinPinVideos всред 50-те останали заглавия.
Темата на проектите е била "Можеш да разчиташ на мен!".