понеделник, 28 февруари 2011 г.

сряда, 23 февруари 2011 г.

вторник, 22 февруари 2011 г.

Властта срещу бизнеса и любовта срещу семейната чест – в "Столичани в повече"



Семейство Чеканови и семейство Лютови ще спечелят сърцата на зрителите на bTV от март с комично-драматичното си ежедневние, пъстрите си взаимоотношения, житейската си философия и ярките персонажи на героите. Действието се развива днес, в краен столичен квартал с постоянно скачаща цена на квадратния метър, който допреди няколко години е бил село. Героите живеят в конфликта между патриархалността и модернизацията и мечтаят да продадат скъпо географското си положение.

Чеканови е фамилията на властта в "Столичани в повече”. Любо Нейков играе ролята на кмета на общината Рангел Чеканов – алчен, корумпиран и нетолерантен, но грижовен към семейството си, от което очаква пълно подчинение. В ролята на съпругата му Гълъбина Чеканова, която знае най-добре да готви и клюкарства, e актрисата Албена Павлова. Гордостта на семейството е Мария Чеканова, изиграна от Виолета Марковска, която е красива, умна и любопитна. Нейна пълна противоположност е братът Радко (Васил Драганов), леко глуповат, но обсебен от амбицията да се докаже пред баща си. Над фамилията постоянно бди баба Марийка, майката на Рангел Чеканов, чиято роля в сериала играе неповторимата Стоянка Мутафова.

Лютови е бизнес семейството в новия български сериал на bTV. Главата на фамилията е деловата жена Славея Лютова, в която се превъплъщава актрисата Силвия Лулчева. В "Столичани в повече” тя си партнира с Кръстьо Лафазанов, който е мъжът под чехъл Йордан Лютов. Най-достоен за пример от семейство Лютови е синът им Андрей, интелигентен и привлекателен млад мъж, в чиято роля влиза талантливият актьор от Народния театър Иван Юруков. Андрей работи като фотограф в чужбина и се връща, за да кумува на сватбата на своя брат Спас (Руслан Мъйнов), силно увлечен по иманярството. Булката на Спас е Йовка (Ева Тепавичарова), която подлудява мъжете в квартала с пищните си форми. Лютови имат още едно дете – 12-годишната Яна (Мина Маркова) - много любопитно момиче, което винаги научава първо това, което никой не трябва да знае.

Животът на двете фамилии се разнообразява в местната кръчма, собственост на Пацо. Той е още по-интересен с богатия си брат близнак – бизнесменът Константин. В ролята на двамата герои зрителите ще видят актьора Христо Гърбов. Ненчо Илчев пък е кварталният поп Григорий, който по нищо не прилича на своите духовни събратя.

Всичко за вълнуващия живот на "Столичани в повече” – от месец март в праймтайма на bTV.

петък, 18 февруари 2011 г.

Иван Юруков с главна роля в сериала на bTV "Столичани в повече"



"Столичани в повече" (видео)

Започнаха снимките на нов български сериал, в който участват любими актьори на поколения българи.

Лентата “Столичани в повече” - съвместна продукция на bTV и продуцентска компания "Дрийм Тийм", разказва за комични и драматични ситуации от живота на съвременния българин, но обещава да е различна от всичко, което зрителите са виждали в ефир досега.

Сериалът е с жанр комедийна драма или така наречената “драмъди”, в която се разказва за драматичните и не по-малко комични отношения между две големи съседски фамилии в едно софийско предградие. Щастието за едното семейство задължително означава нещастие за другото. Безценна историческа находка провокира мечтите за бързо забогатяване и изостря съревнованието между тях. Интригите, алчността, корупцията, завистта, но също така и смелостта, романтиката и веселието са неизменна част от живота на героите всеки ден. Когато обаче немислимата любов се случи, идва сблъсъкът с разума, честта и семейното щастие и историята тръгва в неочаквана посока.

Като герои в новия сериал ще видим Стоянка Мутафова, Любо Нейков, Христо Гърбов, Силвия Лулчева, Виолета Марковска, Крьстьо Лафазанов и 12-годишната Мина Маркова.

Филмът се снима с най-съвременна кинокамера, с каквато са заснети холивудските мегапродукции като “Социалната мрежа”, “Ангели и демони”, “Книгата на Илай”.

„Тази пролет bTV ще подари на зрителите уникално и дълго чакано преживяване, а именно - много силен сезон на българските сериали. Вярвам, че новият изключително амбициозен проект „Столичани в повече” ще затвърди доверието на аудиторията към качеството на българската продукция, към таланта на българските актьори и към уменията на българските продуценти да разказват чисто български истории, без да отстъпват на световното кино качество. След броени седмици със „Столичани в повече” отново ще предложим нещо ново на зрителите, а именно - непознат за аудиторията жанр, както и непредсказуем сюжет и неочаквани превъплъщения на някои от най-обичаните български актьори”, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на bTV Media Group.

Продуцент от страна на Dream Team Productions е Евтим Милошев. Креативен продуцент е Иван Спасов, а главен сценарист - Емил Марков. Режисьори на сериала са Виктор Божинов и Александър Косев. Оператори са Ненад Бороевич и Антон Огнянов.

В работата по продукцията е ангажиран екип от над 100 души от bTV и Dream Team Productions, а излъчването му ще започне от месец март само по bTV.